Gölbaşı Devlet Hastanesi Organ Bağışına Dikkat Çekti!
16 Şubat 2018

Gölbaşı Devlet Hastanesinde Organ Bağışı tanıtım ve kabulü standı açıldı.

Adıyaman Sağlık Müdürlüğüne bağlı Gölbaşı Devlet Hastanesi organ bağışı haftasına dikkat çekmek ve konu ile ilgili vatandaşı bilgilendirmek için hastane içinde stant açtı.

Organ bağışı haftası ve açılan stant hakkında bir açıklama yapan Hastane Başhekimi Dr. Selim KUŞAĞLI; “tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu belirtti.”

Bu bilinçle “Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemi’nin kurulduğunu aktaran Dr. KUŞAĞLI “Bu sistemle organ dağıtımı en adaletli ve şeffaf şekilde yapılmaktadır. Son 10 yılda nakil merkezlerinde 4 kat, canlıdan nakil sayılarında 10 kat artış olmuştur. Ancak nakil bekleyen insan sayısı çok olduğundan nakil sayıları hala istenen düzeyde değildir. Bizler de hastane olarak bu konuda farkındalık yaratmak için destek tanıtım yapıyoruz.” dedi.
  • Gölbaşı Devlet Hastanesi Organ Bağışına Dikkat Çekti! (3).jpg
  • Gölbaşı Devlet Hastanesi Organ Bağışına Dikkat Çekti! (2).jpg