Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı
12 Ekim 2018

Kapak-Akilci ilac kullanimi degerlendirme toplantisi-2018.jpg

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanlığınca;

Akılcı İlaç Kullanımı Programı kapsamında ilimizde görev yapan aile hekimlerine, faaliyet göstermekte olan hastanelerin acil servislerinde çalışan hekimlere, bu hastanelerde görevli çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarına, kulak burun boğaz hastalıkları uzmanlarına, iç hastalıkları uzmanlarına ve enfeksiyon hastalıkları uzmanlarına yönelik 10 Ekim 2018 tarihinde “Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı” düzenlenmiştir.

İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Erdoğan ÖZ’ün açılış konuşmalarını yaptığı toplantıda, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanı Ecz. Mesil AKSOY’un konuşmaları ve devamında

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı, Prof. Dr. Ateş KARA,

İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Farmasötik Toksikoloji Ana Bilim Dalı, Prof. Dr. Semra ŞARDAŞ,

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı, Prof. Dr. Ayper SOMER,

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Çocuk Enfeksiyon BD. Prof. Dr. Mehmet TURGUT,

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, Çocuk Allerji ve Ümminoloji Hastalıkları BD.

Prof. Dr. Zeynep Ülker TAMAY konuşmacı olarak katılmışlardır.

Yine 10.10.2018 tarihinde Eczacı Odasında Eczacılara yönelik toplantı gerçekleştirilmiş olup, 11.10.2018 tarihinde ise Müdürlüğümüz Ek Hizmet Binası Konferans Salonunda halka ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik “Antibiyotikler ve Aşılar Hakkında Merak Edilenler” konulu toplantı düzenlenmiştir.

• Akilci ilac kullanımı degerlendirme toplantisi-2018 (6).jpeg
  • Akilci ilac kullanımı degerlendirme toplantisi-2018 (2).jpeg