‘’1 -31 EKİM’’ MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI
26 Ekim 2022

Meme Kanseri, ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda ölüme en sık neden olan kanser türüdür. Erken teşhis ise tedavi sürecinin en önemli belirleyicisidir.

DSC_1029.JPG

Toplumda farkındalık yaratmak adına bu yıl Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki sağlık tesislerinde görev yapan personeller siyah renkli kıyafet üzerine pembe fular takarak “ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR” sloganı ile Adıyaman çarşı merkezinde yürüyüş yaptılar. Vatandaşların da merak ve ilgiyle katıldığı programda KETEM faaliyetlerinin anlatıldığı broşürler dağıtıldı ve işyerlerine afişler asıldı.

DSC_0030.JPG

Ülkemizde ilki 1995'te kurulan ve 2002-2004 arasında Avrupa Birliği programları çerçevesinde sayısı 11'e yükselen Kanser Erken Teşhis Merkezleri (KETEM) aracılığıyla toplum tabanlı kanser taramalarına, Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ve Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) dahil edilmiştir.

DSC_1038.JPG

İlimizde Yeni Mahalle Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde yer alan KETEM, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kahta Devlet Hastanesi, Besni Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM ve hastanelerde Avrupa Birliği Kalite Standartlarına uygun tarama programları ile son teknoloji dijital mamografi cihazlarımız yoluyla halkımıza ücretsiz olarak hizmet verilmektedir.

DSC_0020.JPG

Yine bu merkezlerimizde halk eğitimleri, KKMM (Kendi Kendine Meme Muayenesi) eğitimi verilmekte ve broşür dağıtımı da yapılmaktadır.

DSC_0014.JPG