GÖÇERİ DEVLET HASTANESİ'NDE HEMODİYALİZ ÜNİTESİ AÇILDI
06 Ağustos 2023

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Kahta ilçesine bağlı Göçeri köyü Göçeri Devlet Hastanesi’nde böbrek hastaları için diyaliz ünitesi açıldı.

Diyaliz tedavisi için kilometrelerce yol kat ederek Kahta ilçesine giden hastalar için Göçeri Devlet Hastanesi'ne Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü önderliğinde Hemodiyaliz Ünitesi kurulumu tamamlandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunun Göçeri Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Sarıaydın, “Böbrek hastalarının 3 günde bir diyalize girmeleri gerekiyor, hemodiyaliz ünitesinin açılması hastalar için büyük bir rahatlık sağlayacak. Ünitemiz 6 yatak ile hizmet vermekte ve bölgemizde 14 kayıtlı diyaliz hastamız var. Hastalarımızın Kâhta ilçemize diyaliz için gitmeleri ve dönüşleri hastaları mağdur etmekteydi bunun üzerine Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığımız bölge halkının daha rahat bir şekilde ulaşım ve tedavi açısından rahat etmesi için hastanemize hemodiyaliz ünitesi kurulumunu tamamladı. Ünitemizde 1 hekim 6 hemşire haftanın 6 günü 2 seansta hastalarımıza şifa dağıtacak.” Dedi.

Deprem sonrası Adıyaman ilimizde sağlık hizmetlerinin kapasitesinin giderek artacağını belirten Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan ÖZ, " Devlet-millet iş birliği ile Göçeri Devlet Hastanemizde açılmış olan hemodiyaliz ünitesi bölgeye sağlık hizmete sunacak. Sağlık Bakanlığımızın ve Adıyaman Milletvekillerimizin büyük desteklediği ile Ünitemizi tamamladık ve açılışını gerçekleştirdik. İnşallah hayırlara vesile olur. “diye konuştu