560 Sağlık Çalışanına COVİD-19 Eğitimi Verildi
06 Mart 2020

Coronavirus’lar (CoV), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Ağır Akut Solunum Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesidir. Coronavirus’larzoonotik olup, hayvanlardan bulaşarak insanlarda hastalık yapabilir.

COVID-19 hastalığı, etkeni, bulaşma yolları, vaka tanımları ve tanı yöntemleri hakkında bilgi vermek; COVID-19 vakası veya temaslısı ile karşılaşıldığında izlenmesi gereken strateji ve uygulama şekilleri hakkında yol göstermek amacıyla; İl Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından hazırlanan eğitim programı dâhilinde 3-4-5-6 Mart 2020 tarihinde tüm sağlık çalışanlarına (Coronavirus) COVID-19 eğitim verilmiştir. Bu eğitim Bakanlığımızın hazırladığı (Coronavirus) COVID-19 Rehberine göre uygulanmış, eğitim süresince (Coronavirus) COVID-19 vaka yönetimlerinin yapılması için gerekli tedbirlerin alınması,  rehberde ifade edilen vaka tanımına göre belirlenmiş hastanelerde takip edilmesi ve tedavisinin yürütülmesi konusunda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı eğitimci personeller tarafından eğitim verilmiştir. Yapılan bu eğitime; Aile Hekimleri, Aile Sağlığı elemanları, 112 Acil Servis personeli, Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli, Entegre Devlet Hastanesi personelleri olmak üzere toplamda 560 kişi katılım sağlamıştır.

• Saglik Calisanina COVİD-19 Egitimi Verildi 6 Mart 2020 (4).JPG
  • Saglik Calisanina COVİD-19 Egitimi Verildi 6 Mart 2020 (5).JPG