VIII. Ulusal UMKE Tatbikatı Malatya’da Gerçekleştirildi
29 Temmuz 2019

Kapak-8 Ulusal Umke Tatbikati Malatyada Gerceklestirildi 29 Temmuz 2019.jpg

22-27 Temmuz 2019 tarihleri arasında Malatya ilinde gerçekleştirilen VIII. Ulusal UMKE tatbikatında 500 UMKE, 36 destek personeli, 79 tam donanımlı UMKE aracı, 29 tam donanımlı ambulans, 9 mobil komuta aracı, 10 hizmet aracı, diğer paydaş kurum ve kuruluşlardan müdahale ekipleri, İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) temsilcilerinin katıldığı, 7 farklı etaptan oluşan tatbikatın bir deprem senaryosu üzerine gerçekleştirildi.

Şeker Fabrikası alanında yüksekten düşen yaralıya müdahale edilip kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer tehlikeli maddelere maruz kalan bireylerin kurtarılması,

Devlet Demiryolları İşletme Müdürlüğünde tren kazası,

Levent Kanyonu'nda helikopter ile medikal kurtarma ve tıbbi tahliyesi,

Beylerderesi Viyadük yan yolunda çoklu trafik kazası, Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Beydağı Kampüsünde hasta tahliyesi,

Beydağı Mahallesinde enkazdan yaralı kurtarma senaryoları sırası ile gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Türkiye'nin deprem bölgesinde olması nedeniyle tatbikatın depreme bağlı gelişebilecek olaylar kapsamında hazırlanılmıştır. Çeşitli vakalara  yönelik acil ve afetlerde sağlık hizmetlerinin ilk 72 saatte ulusal düzeydeki etkinliğinin değerlendirilmesinin de amaçlanmıştır. Kamp alanında, EMT Rol 2 standartlarında günlük 100 kişi ayakta, 50 kişi yatan hastaya tedavi veren cerrahi girişimin yapıldığı ve minimum 14 gün kendi kapasitesi ile dışa ihtiyaç duymadan hizmet sağlayan triyaj, acil resüsitasyon üniteleri ile laboratuvar ve röntgen hizmetlerinin sağlandığı servislerin bulunduğu bir 'Sahra Hastanesi' ile hizmet vermiştir.

Müdürlüğümüz UMKE Ekibi VIII. Ulusal UMKE Tatbikatı ve Afetlerde Bütüncül Yaklaşım Paneline katılım sağlamıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

• 8 Ulusal Umke Tatbikati Malatyada Gerceklestirildi 29 Temmuz 2019 (7).jpg
  • 8 Ulusal Umke Tatbikati Malatyada Gerceklestirildi 29 Temmuz 2019 (2).jpg