Sincik İlçe Devlet Hastanesi Tedavi Hizmetlerinde Sınır Tanımıyor
27 Temmuz 2018

Sincik saglikta citayi yuksek tutuyor_kapakz.jpg

Sincik İlçe Hastanesi ASM Servisi’nde yatmakta olan Y.Ü isimli hasta yaklaşık 1 yıl önce karın ağrısı ile Acil servis polikliniğine başvurmuş, yapılan tetkiklerde hastanın durumunun iyi olmadığı daha ileri tektiler yapılması için Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevki uygun görülmüştür. Burada yapılan tetkikler sonucun hastaya son evre mide ‘CA’ tanısı konmuştur. Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesinde 1 hafta yatırılarak tedavi edilmiştir. Daha sonra taburcu edilen hasta tedavilerine evde devam etmiştir. İleriki zamanlarda durumunun kötüleşmesi sonucunda ambulansla Çat-Düdan Köyü Malatya Pütürge sınırında bulunan Began Mezrası’ndan alınarak Sincik İlçe Devlet Hastanesi’ne getirilmiştir. Yapılan tetkikler sonucunda hastanın mide CA son evresinde olduğu damar yolu ile beslenmesi gerektiği için Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan SARIGÜL tarafında ASM servisine yatırılarak tedavisine başlanmıştır.

Sincik İlçe Devlet Hastanesi Aile Hekimi servisinde Mide CA tanısı ile tedavisi devam eden Y. Ü’a Başhekim Uzm. Dr. Ramazan SARIGÜL tarafından “hastanemizde ilk defa kan verme işlemi “yapılmıştır. Karın Ağrısı, dispne, halsizlik şikâyetleri olan hastamızın yapılan kan tahlillerinden hemoglobin değeri 6,4 çıktığından dolayı hastamıza kan verme işlemi gerçekleştirildi. Hastaya kan verme işlemi gerçekleştiği esnada hasta her türlü riske karşı monitörize edilmiştir. Herhangi bir alerjik durum gözlenmemiştir. Kan verme olayından sonra hastaya tekrar kan tahlili yapılmış, hemoglobin değerinin 10,2’ya yükseldiği görülmüştür.

Hasta Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ambulans ile gönderilerek oksijen cihazı için heyet raporu çıkarılmıştır. Hasta yakınına SGK’da cihaz zimmeti çıkartılmış, oksijen cihazı teslim edilmiştir.  Yapılan tedaviler sonucunda hasta kendine gelmiş ve yürüyecek duruma gelmiştir. Evine gitmek istediğini belirtilen hasta Y.Ü. evde sağlık hizmeti kapsamına alınmış olup taburcu edilerek nakil ambulansı ile evine bırakılmıştır.

Sincik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan SARIGÜL ve Hastane Müdürü Yusuf DEMİR Hastaneden taburcu olan Hastaları evinde ziyaret edip son tedavi süreçlerini takip ediyorlar. Başhekim SARIGÜL yaptığı açıklamada “Son dönemlerde İlçe Hastanemize yapılan doktor, sağlık personeli atamaları ve tıbbi cihaz yatırımları ile hastanemiz sağlıkta çıtayı yükselterek, ilçede yaşayan vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmaktadır. İlçede yaşayan insanlarımızın sağlıkları bize emanet edilmiştir, bizler de hem idareci olarak hem sağlıkçı olarak tüm gayretlerimizle onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar attığımız her adımda desteklerini bizlerden esirgemeyen Adıyaman il sağlık müdürü Uzm. Dr. Erdoğan ÖZ’e ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.