SAĞLIK BAKANLIĞI SAHA KOORDİNATÖRLERİ ADIYAMAN’DA İNCELEMELERDE BULUNDU
03 Kasım 2023

Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörleri tarafından 29 Ekim-3 Şubat tarihlerinde ilimizde yapılan ziyarette; Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere İlçe Devlet Hastaneleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, Birinci Basamak Sağlık Kurum ve Kuruluşları, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve konteyner kentlerde hizmet veren sağlık merkezlerinde 6 Şubat depreminden sonra sunulan hizmetlerin yeterliliğini ve hizmet kalitesinin gözlem ve değerlendirilmesi amacıyla incelemelerde bulundu.

Adıyaman’da sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amacı ile yenilenen sağlık tesisleri sayesinde vatandaşların çok daha modern şartlarda sağlık hizmeti alacaklarını vurgulayan Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz, “Sağlık Bakanlığı tarafından 6 Şubat depreminden sonra sunulan sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi ve hizmet kalitesinin geliştirilmesi ile ilgili saha koordinatörlerimiz il merkezi ve ilçe devlet hastanelerimizde incelemelerde bulundular, 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanemiz başta olmak üzere yapımı devam eden sağlık tesislerimizde vatandaşlarımıza modern hizmet sunulması konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Bu anlamda Saha Koordinatörlerimize katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan ziyaretler sonunda il sunumu hazırlanarak sahadaki gözlemler sağlık kurum ve kuruluşları yöneticileri ile paylaşıldı. İlimizde yapılması gereken çalışma ve etkinliklerin planlanması amacıyla Baş Saha Koordinatörü Dr. Osman Açıkgöz, Saha Koordinatörleri, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz, Hizmet Başkanları ve Yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürleri ve Hastane Başhekimleri ile İl Değerlendirme toplantısı yapıldı.