NRP (Yeni Doğan Canlandırma) Eğitimlerini Alan Sağlıkçılara Sertifikaları Verildi
02 Temmuz 2018

Kapak_Yeni Dogan Canlandirma (NRP) Egitimini Alan Saglikcilara Sertifikalari Verildi.png

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen programlardan birisi olan Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP), 1998 yılından bu yana ülkemiz genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programıdır.

Bu program kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda 27-29 Haziran  2018 tarihlerinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Salonunda NRP Uygulayıcı eğitimi gerçekleştirilmiştir. Uzm. Dr. Selahattin Akar’ın kurs sorumlusu olarak yer aldığı eğitim ilimiz NRP eğitim ekibini oluşturan Dr. İbrahim Hakan Bucak, Öznur Yapıcı, Nayle Onuk, Şükran Abeş tarafından 3 gün boyunca yoğun bir program şeklinde tamamlandı. Eğitim sonunda merkez ve ilçe devlet hastaneleri ile özel hastanelerden katılan doktor, ebe ve hemşirelerden oluşan katılımcılara sertifikaları İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Erdoğan ÖZ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. H. Mustafa KUTLU ve eğitim ekibi tarafından takdim edildi.

Sertifika töreninde Uzm. Dr. Erdoğan ÖZ; Anne ve Bebek ölümlerinin azaltılmasında bu eğitimlerin önemli katkısı olduğunu vurguladı. Eğitimlerin ilimizde düzenli bir şekilde devam edeceğini belirtti. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. H. Mustafa KUTLU; konuşmasında Hayat kalitesini belirlemede ilk dakikaların çok kıymetli olduğunu söyleyerek bebeğe yapılan ilk müdahalenin niteliği konusunda  doğum ekibinin bu eğitimi almış olmasının katkısına dikkat çekti.

• Yeni Dogan Canlandirma (NRP) Egitimini Alan Saglikcilara Sertifikalari Verildi2.jpeg
  • Yeni Dogan Canlandirma (NRP) Egitimini Alan Saglikcilara Sertifikalari Verildi3.jpeg
  • Yeni Dogan Canlandirma (NRP) Egitimini Alan Saglikcilara Sertifikalari Verildi4.jpeg
  • Yeni Dogan Canlandirma (NRP) Egitimini Alan Saglikcilara Sertifikalari Verildi1.jpeg